Om het heft aan het lemmet te bevestigen bestaan eigenlijk twee technieken; ‘full-tang’ en ‘hidden-tang’. Bij de meeste messen gebruik ik de hidden-tang methode. Hierbij boor ik een gat in het hout waar de ’tang’ (het verlengde stuk van het lemmet) in wordt vastgelijmd (met epoxylijm). Bij de full-tang methode loopt de vorm van het handvat door in het lemmet. Er worden dan twee plaatjes heftmateriaal aan de zijkant van het staal bevestigd met lijm en beveiligingspinnen. Bij dit mes gebruikte ik de full-tang methode.
Ik gebruikte luipaard hout voor het heft. Het hout heeft opmerkelijke vlekken waaraan het zijn naam te danken heeft. Ik verwerkte ook een lijn koper in het heft. Eerst zaagde ik het hout schuin in twee en lijmde het koper ertussen vast. Vervolgens boorde ik de gaten die overeenstemmen met de gaten in staal en daarna zaagde ik het hout pas in de lengte door. Door deze volgorde te handhaven, zal het koper in een gelijke lijn lopen doorheen het heft.
Het lemmet bestaat uit 1.2067 staal dat ik vooral voor keukenmessen gebruik. Het staal is ook geschikt voor jachtmessen en blijft zelfs langer scherp.