Het lemmet van een dolk heeft vier symmetrische snijvlakken. Aan elke kant van het lemmet komen de twee snijvlakken samen in het midden. Bij het maken van een dolk is het niet al te gemakkelijk om alles mooi gelijk en recht te maken. De vorm van het lemmet wordt eerst ruw gesmeed en later uitgeslepen en verfijnd.
Het lemmet is gesmeed uit 1.1274 staal en gehard in olie. Door staal te verhitten tot een bepaalde temperatuur, begint het te oxideren. Als je naar de garde van dit mes kijkt, zie je hoe geoxideerd staal er uitziet als het is afgekoeld. Ik gebruik deze methode regelmatig als afwerking van de bovenkant van de garde. Deze keer besloot ik om deze afwerking ook op de zijkant te laten staan, want meestal schuur ik het staal terug mooi glad zodat het perfect gelijk loopt met het hout. Voor dit project gebruikte ik fineerhout van de Chechen Metopium Brownei of in het engels beter bekend als ‘black poisonwood’. Tussen de garde en het hout zit een zwarte spacer.