Laarsmes

Lander Verschueren mes messen zelfgemaakt handgemaakt wapen smeden smid leer leren leder hoes schede laarsmes

Ik denk dat je aan de naam van dit project en de foto hiernaast wel doorhebt wat voor mes dit is. Een laarsmes (engels: boothknife) is meestal een iets kleiner mes zodat je het makkelijk in je laars kan steken.

Dit is de eerste keer dat ik 1.2003 staal gebruik. Het is een vrij robuust en flexibel staal dat ideaal is voor je eerste messen. Dit is natuurlijk niet mijn eerste mes, maar ik wou het staal toch eens proberen en het werkt prima!

Bij het neck knife, één van mijn eerste messen op mijn website, gebruikte ik kirinite voor het heft. Kirinite is een soort kunststof, speciaal voor messen, en is zo stevig als dat het kleurrijk is. Ik had nog een heel klein stukje over en bewaarde het voor als ik het ooit nog kon gebruiken voor een fijn mes zoals dit. De houtsoort van het heft weet ik helaas niet, maar het hout is vrij flexibel en heeft een hoge dichtheid. Ook een stuk koper is mee in het handvat verwerkt als garde.

Het mes zelf steek je gewoon (met hoes) in je laars, zo blijft het al vrij goed zitten. De hoes heeft zelfs nog een klein riempje dat je rond je been vast kan doen zodat het nog beter blijft zitten. Het is vast te maken met een geweerknop.

Een reactie achterlaten