Laptophoes

Lander Verschueren knife knives knifemaking crafted handcrafted handmade weapon steel forge forging smith mes messen zelfgemaakt handgemaakt wapen staal metaal metaalbewerking smeden smeed smid leer leren leather hoes sheath cover

Enkele maanden geleden heb ik de stap gezet richting de leerbewerking. Het startte met hoezen voor messen maar ook andere dingen hebben een hoes nodig.

De uitdaging bij dit project is er voor zorgen dat de laptop in de hoes past, maar ook niet te los zit. Ik maakte het ontwerp, testte het in karton en hoopte dat het precies goed zou zijn aangezien het leer dikker is en moeilijker plooit.

De initialen van de eigenaar zijn gegraveerd in de hoes. Eerst tekende ik de letters op kalkpapier. Vervolgens maakte ik het leer nat op de plaats waar de letters kwamen en legde het kalkpapier erop. Doordat het leer nat is, is het soepeler en kan je er gemakkelijk met naalden in ‘krassen’. Ik ging met naalden over de initialen op het kalkpapier dat op het leer lag en kraste ze zo in het leer. Door steeds met dikkere naalden te werken, komen de lijnen helder in het leer te staan.

Alles is met de hand genaaid en zoals je kan zien is dat niet weinig. Door elk gaatje passeert langs beiden kanten een naald en aangezien elke naald door drie lagen leer gaat, is het vaak een gesukkel om er vlot door te geraken. Het grootste deel van de tijd stak dus in het naaien van de hoes.

Toen de hoes net af was, zat de laptop vrij ‘vast’ in de hoes. Gelukkig past het leer zich wat aan in de loop der tijd met het gevolg dat de laptop nu perfect past in de hoes.

Een reactie achterlaten