Bowie 3

Lander Verschueren mes messen zelfgemaakt handgemaakt wapen smeden smid leer leren leder hoes schede bowie

Doordat bowie 1 een barst bevatte, wilde ik het nog eens proberen en maakte bowie 2. Tijdens het smeden van bowie 2 besloot ik om direct ook aan bowie 3 te beginnen. De twee messen zijn samen gesmeed en gehard, maar om de beurt afgewerkt.

Opnieuw maakte ik gebruik van hetzelfde 1.1272 (1095) staal voor het lemmet. Ook de garde bestaat uit hetzelfde materiaal als bij het vorig mes en is op dezelfde manier gemaakt. Ik probeer graag wat materialen en kleuren uit om de overgang tussen de garde en het heft te vormen. De zwarte spacers contrasteren met het lichte hout waardoor het hout sterk tot uiting komt. Het koper geeft een leuk accentje.

Het hout voor het heft komt van de kronkelberk. Het is een variant van de ruwe berk die vooral in Zuid-Finland voorkomt.

De hoes voor dit mes is op dezelfde manier gemaakt als alle andere hoezen. Voor de volledige making off kan je hier een kijkje nemen. Om er voor te zorgen dat het mes niet uit het heft schuift, is het beveiligd met een strookje leer dat is vast te maken aan een geweerknop. De geweerknop is vastgemaakt langs de binnenkant van de hoes waardoor het mes er tegen zou schuren bij het in- en uitschuiven. Als oplossing heb ik er wat tape over geplakt.

Een reactie achterlaten